Muğla Üniversitesi Spor Kulübü

Amaç

"İyi sporcu, sağlıklı birey, örnek vatandaş" yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır.

Hedef

Sosyal, sportif ve akademik başarıları yüksek genç sporcular yetiştirerek, Muğla Üniversitesi Spor Kulübü'nü bu alanda Muğla'nın lokomotifi yapmaktır.

Vizyon

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi güvencesi altında, özgüveni tam, takım duygusu içinde hareket eden, çevresine duyarlı, beşeri ilişkilerinde başarılı, sosyal, psikolojik, ahlaki yönleri güçlü sporcuların gelişimlerine katkıda bulunulacağı ve her yönden sağlıklı bireylerin yetiştirileceği, gurur duyulan bir spor kulübü olmaktır.

Misyon

Spordaki başarısını sosyal hayatına da yansıtan, akademik açıdan güçlü bireyler yetiştiren, çocuk ve gençlere başarı, rekabetçilik yanında, sporu yaşam biçimi ve kültür olarak benimseten, onlara spor alışkanlığı aşılamak için gerekli yaklaşımları sergileyen, spor yoluyla çocuk ve gençlerimizin iyi alışkanlıklar edinmesini sağlarken, kötü alışkanlıklar edinmemelerine katkıda bulunan, üniversitemiz spor tesislerinden imkânlar dâhilinde en yüksek verimi alarak Muğla Üniversitesi Spor Kulübünü Avrupa standartlarına uygun olarak yapılandırmaktır.

Eğitmenler Hakkında

“Uzmanlık alanları”, "Spor Pedagojisi", "Çocuk ve Spor", "Psikomotor Gelişim", "Beceri Öğrenimi" ve “Özel Eğitim” alanlarında çalışan koordinatör eğitmenlerimiz, çocukların spora yönlendirilmesi, sportif tutumlarının arttırılarak spor alışkanlığı kazanmaları ve spor sayesinde sosyal uyumlarının artırılmasının sağlanması konularında uzmanlaşmış, deneyimli antrenörlerdir.

Muğla Üniversitesi SK